Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Karin Munk, fotograf

8. september - 8. oktober: Gjogv - augustdage i en bygd på Færøerne.

Tid: 8. september - 8. oktober
Sted: Baunhøj Mølle, Bavnehøjvej 31, 8500 Grenaa
Billetpris: Gratis
Arrangør: Baunhøj Mølle
Website: www.baunhoej-moelle.dk

Fernisering fredag den 8. september kl. 17.00 - 18.30

I august 2012 boede jeg i den lille færøske bygd Gjogv, hvor jeg oplevede døgnets rytme og lysets skiften. I løbet af ugen arbejdede jeg ved siden af det traditionelle fotografi også med "det langsomme fotografi" PINHOLE, som har sit eget udtryk i det bløde og diffuse.

Den færøske forfatter, William Heinesen, blev engang bebrejdet, at han ikke beskrev de nordatlantiske klippeøer som de var. Næh, svarede Heinesen, gjorde han det, så var der jo ingen, der ville tro ham. Øerne er meget smukke med meget forskellige landskaber. "Gjogv" betyder "afgrund" eller "slugt", og slugten betegner stedets oprindelse og berettigelse. En trappe til de gående og en cementslisk med spil til at trække både op har tidligere gjort bygden attraktiv for fiskerne og deres familier. Tidligere var der 50 elever i skolen. Nu er der knap nok 50 fastboende indbyggere i hele bygden.......Gjogv er blevet udkant. Men en fantastisk smuk udkant af Færøerne.

www.karinmunkfoto.dk