Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Høstfestival i Norddjurs

12. – 13. august: Kom og smag på Norddjurs i Høstfestival weekenden!

Tid: 12. - 13. august
Sted: Forskellige steder over hele Norddjurs
Billetpris: Nogle aktiviteter er gratis andre koster entre
Arrangør: Bag aktiviteterne står en bred vifte af aktører, bl.a.: Det Grønne Museum, Sostrup Slot & Kloster, Smagens Univers, Kyst- og Fjordcentret, Skovskolen Eldrupgård, Djursland Landboforening, og lokale foreninger der alle samarbejder med Norddjurs Kommune. På hjemmesiden kan du læse mere om arrangørerne af hver aktivitet
Websitewww.høstfestival.dk

Vi vil med nyskabelsen Høstfestival 2017 gentænke den traditionelle og rituelle fejring af høsten, der har været en fast bestandel på vores egn gennem generationer.

Du vil opleve en kulinarisk kulminationen på året, og kunne smage på mange lokale og friske råvarer i både traditionelle og nye overraskende signaturretter. Alt sammen med udgangspunkt i høsten fra kyst, have, skov og mark.

Høstfestivalen består af en række arrangementer og initiativer, der fokuserer på kreativ råvareudnyttelse af vores lokale fødevarer. Høstfestival 2017 involverer blandt andet innovative avlere, oplevelses- og formidlingssteder, butikker, spisesteder og foreninger.

Høstfestival 2017 foregår flere steder på Norddjursland i weekenden 12. og 13. august, dog gennemføres enkelte programpunkter på andre tidspunkter – se program. Nogle af aktiviteterne er gratis, andre har entré.

Rethink-temaet kommer bl.a. til udtryk når:

- Lokalsamfund puster nyt liv i de stolte høstfesttraditioner ved at åbne deres lokale høstfester op for besøgende og indbyder til sjove madaktiviteter som fx madskole i børnehøjde.

- Danmarks største kokketalenter udvikler nye og anderledes Norddjurs-signaturprodukter baseret på områdets råvarer.

- Børnefamilier og andre inviteres til at udforske, tilberede og smage velkendte såvel som nye/anderledes råvarer fra Norddjurs' kyst, skov, have og mark.

- Nogle af landets bedste kokke gentænker høstfestmiddagen i form af en gourmetmenu med nogle af de bedste fødevarer fra lokalområdet

På hjemmesiden www.høstfestival.dk kan du læse mere om det samlede Høstfestival-program der omfatter:

Livet på Landet, Det Grønne Museum
Gourmetaften, Smagens Univers/Det Grønne Museum
Lokale høstfester, lokale foreninger
Høst-kaffebord på Sostrup Slot, Sostrup Slot & Kloster
Oplevelsesturen, Kyst- og Fjordcentret, Skovskolen Eldrupgård og Det Grønne Museum
Udvikling af signaturprodukter
Høstmarked (30/9), Djursland Landboforening og ShopiCity Grenaa
Djurslandgården (sommeren over), Djurslands Landboforening
Åbent Landbrug (17/9), Landbrug & Fødevarer, Arla og Djurslands Landboforening

Høstfestival i Norddjurs indgår i Aarhus/Midtjylland 2017 Europæisk Gastronomiregion.

Høstfestival